Příběh z poradny: Míša


Bachovy esenceTento příběh je velmi  intimní, ale i přesto Míša šla se svou pravdou ven, aby pomohla i Vám ♥

Hezký sobotní večer, Sandři.
Podávám hlášení o průběhu mého "stavu" při kapání směsi :)
Asi po 4 dnech jsem cítila jakoby vnitřní chaos.
Poté mi do cesty přicházela různá zajímavá videa a informace odpovídající na mé vnitřní otázky.
Postupně mi vše dávalo smysl. Uskutečnil se i rozhovor s Pjerem La še´zem..
Pak jsem  pochopila jednu zásadní věc, došla k uvědomění a od té doby se cítím jako bych se vznášela, vnitřně totálně klidná. Už 3 dny jsem se nedostala do situace, která by ve mě vyvolala křik. Nebo spíše, situace jsou pořád stejné, ale já zůstávám klidná.

Nevím, jestli si vzpomínáš, jak jsem ti psala o zneužití a o tom, jak se plácám a nevím co uvnitř mě mě nutí k tomu jendat tak agresivně a vztekle....

Stále jsem se zaměřovala na to zneužití, hledala, jak to přijmout. Já už to dávno přijala, odpustila, srovnala... ale stále jsem měla pocit, že něco není vyřešeno...
Pak mi došlo, že mě neranil ani tak ten zážitek samotný, který se mi přihodil. Ani rozvod rodičů. Ale vůbec jsem si neuvědomovala, možná nechtěla si uvědomit, že mě chyběla maminka. Já si nevybavím od mala až do 11 let přítomnost maminky, její obejmutí, oporu, ochranu... Prostě tam není.
Chyběla mi bezpodmínečná láska, proto jsem cítila tu prázdnotu, kterou jsem neuměla specifikovat.
Proto jsem jako malá stále krvácela z nosu, protože jsem tím vyjadřovala podvědomě, že potřebuji pozornost, máminu pozornost. Krvácela jsem tak často a hodně, že jsem musela být i hospitalizovaná, protože jsem ztratila vědomí....
Hlídala mě starší sestra. Vodila mne do školky, ze školky, pak mne hlídala do večera. Proto si maminku vůbec nevybavím... Možná s námi byla, o víkendech, ale já si to nepamatuji, nepamatuji si to proto, že jsem necítila její energii, její lásku. Ne tak často. Nebo nevím, proč v mých vzpomínkách není. Vybavuji si spíše chvíle, kdy jsem měla obrovský strach a toužila po její přítomnosti...ale ona tam nebyla...

A došla jsem k tomu, že právě proto se mi narodila dcera, ona mi tím neustálým voláním po pozornosti zrcadlí to moje malé vnitřní dítě, které touží po mateřské lásce. Po té bezpodmínečné lásce. Převládá u mne mužská energie.
Chci být zpět ženou, tou bohyní. Nevím jak, jediné co vím,že Mišce dávám lásku, přijetí, kterého mě se nedostalo a nebudu se k ní chovat tak, jak jsem zažívala já. Vím, že tohle je první krok na mé cestě k ženskosti. S maminkou mám hezký vztah. Necítím k ní sebemenší zlobu, výčitky nebo něco podobného. Miluji ji.
I vím, že jsem si tyto situace sama vybrala, zřejmě abych se naučila bezpodmínečné lásce... ♥

Budu kapat dále, uvidíme kam mě to zavede.

Děkuji Míša

Odpověď Sandry:


Krásný den, milá Míšo,

tak předně tě chválím, že jsi i přes chaos vytrvala a kapala dál. To je opravdu velmi potřeba, vydržet a nezaleknout se. <DIV_DEFAULT>
Samozřejmě, že si pamatuji to, co jsi mi psala o tom zneužití ♥ a velmi se mne to dotklo a zabolelo u srdce, že sis musela touto zkušeností projít.
Naše osudy jsou velmi podobné. Mne nezneužil otčím, ale zneužili mne spolužáci na ZŠ. Také jsem nepoznala zájem matky a taky jsem se starala o mladšího bratra. Bylo nám vzato dětství a byly na nás neúměrně věku nakladeny povinnosti.

Myslím, že tvůj vztah s maminkou je pochroumaný a i když to třeba teď v tuto chvíli nevidíš, odkryje se za chvíli. Myslím, že je důležité zvědomit si to a pracovat na tom.
Zkus ji napsat dopis, jak ti chyběla, jak jsi strádala a třeba i plakala jako malá. Třeba si popláčeš i teď. Popiš své pocity jak ses cítila tenkrát. Použij prosím ten seznam pocitů, který jsem v ebooku, který jsem tolikrát už omílala. Velice tito pomůže a pohneš se o kus dál.

Podvědomně velmi dobře cítíš, že tvým zrcadlem je dcera. Jakmile tohle zpracuješ, uvidíš, že se i vztah tvé dcery k tobě změní ♥

Nyní pracuj na tomto ♥ a pak se posuneme dále.

Další možností je namalovat obrázek víš té bolesti, toho jak ti máma moc chyběla...atd. a ty slova napsat do toho obrázku. ten potom spal riuálně, udělej si nějaký rituál a odevzdej tu bolest.
Důležité je, u toho malování ty emoce prožít.

Pro jistotu posílám seznam emocí ještě v příloze, použij samozřejmě ty emoce, když nejsou uspokojeny naše potřeby viz. seznam.

Sandra

Také si přeji změnu! »


Sandra Carić

Jmenuji se Sandra Carić a jsem certifikovaná poradkyně pro Bachovy květové esence. Od roku 2007 sbírám své zkušenosti s Bachovými esencemi, abych dnes od problémů dokázala pomoci i vám.

Můj životní příběh mne dovedl k práci s esencemi, které mi ukázaly jak lze jemným a bezpečným způsobem porozumět tomu, co se mi v životě dělo, ale zejména pochopit sebe sama.  Více o mně naleznete tady >>


 

 

Vyzkoušejte také

webové stránky od r3d.cz