Jak nám Bachovy esence pomohou zvládnout chladné počasí, pošmourno a nedostatek energie

bachovy esence depka
Po říjnové změně času z letního na zimní se totiž stále ještě mnoho lidí cítí unavených. Nepřidává nám ani to, že se výrazně ochladilo, dříve se stmívá, ubylo a ještě stále ubývá slunečního záření, do větších měst navíc dorazila inverze a sluníčko se už pár týdnů (pokud vůbec) ukazuje velmi sporadicky.

Pokud už jste z toho všeho unavení, otrávení, nenaladění nebo dokonce podráždění, rozladění a depresivní, vždy můžete použít jako první volbu KRIZOVOU ESENCI (RESCUE® REMEDY). Zklidní vás, uvolní napětí, tenze a stres, zharmonizuje rozbouřené emoce, a i když není přímo esencí určenou na únavu, revitalizuje, oživuje a tím, že zharmonizuje emoce, vám ušetří spoustu energie, kterou byste jinak jejich prožíváním vyplýtvali, takže budete mít alespoň po přechodnou (krizovou) dobu dost energie na dokončení všeho potřebného.

Cítíte se unavení, vyčerpaní, nemáte sílu cokoli dělat, jste bez jiskry a elánu, připadáte si jak vymačkaný citron, nejraději byste po návratu z práce zbytek dne prospali a netěší vás už ani oblíbené koníčky, protože na ně jednoduše nemáte energii? Pak vám udělá dobře OLIVA (OLIVE) na velkou fyzickou a psychickou únavu a vyčerpání.

Je vaše únava spíše psychická a pociťujete ji už ráno, jakmile otevřete oči? Máte pocit, že jste unavení, aniž byste vůbec cokoli udělali, jen pomyšlení na jakoukoli činnost vás naprosto vyčerpává? Špatně se vám ráno vstává a děláte si starosti, jak v tomhle stavu únavy zvládnete všechny každodenní povinnosti? Odkládáte často úkoly na „potom“? U nás ničím z toho netrpíme, protože ve své osobní směsi pravidelně používáme esenci HABR OBECNÝ (HORNBEAM) – na mentální únavu, špatné ranní starty a odkládání věcí a můžeme ho všem doporučit.

Jste unavení, vyčerpaní a máte pocit, že se každou chvíli zhroutíte a přesto poháněni svým smyslem pro povinnost pracujete stále dál bez odpočinku, protože …. někdo musí zaplatit hypotéku, slíbili jste šéfovi, že tu prezentaci dokončíte ještě dnes (i kdybyste při tom měli padnout), nebo třeba „jen“ proto, že se to tak má a že je třeba vždy všechnu práci dokončit. Sice podvědomě tušíte, že takhle to dlouhodobě dělat nemůžete, ale smysl pro povinnost vám brání v odpočinku. Než se úplně zhroutíte, dejte si DUB LETNÍ (OAK) – pro všechny, kteří překračují své energetické hranice a nedbají signálů vlastního těla, jehož kontrolka už delší dobu hlásí, že je čas se zastavit, odpočívat a jdou (pracují, sportují, …), dokud je nezastaví tělo a nepadnou vyčerpáním (syndromy vyhoření, chronická únava, ale i dlouhodobé chronické nemoci, které vyžadují klid na lůžku).

Nemůžete se stále srovnat se změnou času a váš biorytmus stávkuje a protestuje? Přidejte si do osobní směsi Bachovek VLAŠSKÝ OŘECH (WALNUT), který pomáhá lépe se vyrovnat s jakoukoli změnou.

Padla na vás deprese bez příčiny? Máte pocit, jako by vás s nastupující inverzí zahalila hustá černá deka špatné nálady? Buď můžete několik dnů, nebo týdnů čekat, že možná odejde sama stejně rychle a nečekaně, jako přišla, nebo si dejte HOŘČICI POLNÍ (MUSTARD), esenci, která se používá u všech depresí bez příčiny, pomůže vám nadzvednout depresivní deku, postupně odešle vaši depresi tam, kam patří a vy budete moci zase volně dýchat.

Přepadly vás s pošmourným počasím výkyvy nálad, chvilku máte chuť jít tančit a bavit se na mejdan mezi přátele a za 10 minut byste nejraději zůstali doma a zalezli pod peřinu nebo se zahrabali 10 metrů pod zem a byly nejradši úplně sami. Máte skvělou náladu a najednou je vám pod psa a chce se vám brečet? Může vám ulevit CHMEREK ROČNÍ (SCLERANTHUS), který se kromě jiného používá na výkyvy nálad všeho druhu.

Jste netrpěliví a už se nemůžete dočkat, až bude zase jaro, dlouhou světlo a dostatek sluníčka? Bachovy esence vám bohužel nepomůžou, aby podzim a zima rychleji uběhly a bylo zase jaro  :-).

Esence NETÝKAVKA ŽLÁZONOSNÁ (IMPATIENS), která je na netrpělivost, vám ale pomůže podzim a zimu zvládnout s větší trpělivostí a lépe pochopit, že všechno má svůj vlastní čas a rytmus a respektovat to.

Přeji si objednat lahvičku na míru! »


Sandra Carić

Jmenuji se Sandra Carić a jsem certifikovaná poradkyně pro Bachovy květové esence. Od roku 2007 sbírám své zkušenosti s Bachovými esencemi, abych dnes od problémů dokázala pomoci i vám.

Můj životní příběh mne dovedl k práci s esencemi, které mi ukázaly jak lze jemným a bezpečným způsobem porozumět tomu, co se mi v životě dělo, ale zejména pochopit sebe sama.  Více o mně naleznete tady >>


 

Vyzkoušejte také

webové stránky od r3d.cz